Vyhledávač

  
Loading

Články

Pozvánka

11 5

Vložil(a)
5.11.2014 21:40  RssIcon


Ak­ce po­řád­né v Kut­né Ho­ře k při­po­me­nu­tí 25. vý­ro­čí Lis­to­pa­du 1989:

Ve čtvr­tek 13. 11. 2014 v 16 ho­din bu­de v Sank­tu­ri­nov­ském do­mě za­há­je­na slav­nost­ní ver­ni­sá­ží vý­sta­va fo­to­gra­fií Ja­ro­mí­ra Pro­cház­ky „25 let od sa­me­tu“. Na ver­ni­sáž na­vá­že pří­mo ve vý­stav­ním sá­le be­se­da s ak­té­ry Lis­to­pa­du 1989 v Kut­né Ho­ře. Jmé­nem Klu­bu ro­dá­ků a přá­tel Kut­né Ho­ry, kte­rý be­se­du or­ga­ni­zu­je, si vás do­vo­lu­ji na obě ak­ce sr­deč­ně po­zvat.
Be­se­da je sou­čás­tí vol­né­ho cyk­lu be­sed a se­mi­ná­řů, kte­rý Klub ro­dá­ků po­řá­dá řa­du let pod ná­zvem „His­to­rie – uči­tel­ka ži­vo­ta“. Vě­nu­je­me se v něm vý­znam­ným osob­nos­tem a udá­los­tem spja­tým s Kut­nou Ho­rou. 25. vý­ro­čí sa­me­to­vé re­vo­lu­ce je vhod­nou pří­le­ži­tos­tí k při­po­me­nu­tí teh­dej­ších udá­los­tí. Na­ším zá­mě­rem je při­spět k ucho­vá­ní pa­mě­ti pro příští ge­ne­ra­ce, pro­to­že, jak ří­ká Sar­tre, „kdo se ne­po­u­čil z dě­jin, mu­sí je zno­va pro­ží­vat“. Nejde však jen o to mi­nu­lost při­po­mí­nat, aby ne­by­la za­po­me­nu­ta, ný­brž hle­dat v ní po­u­če­ní, a zdroj po­ro­zu­mě­ní sou­čas­nos­ti. Při­ví­tá­me i va­še ak­tiv­ní vy­stou­pe­ní při be­se­dě.

V úte­rý 18. 11. 2014 od 17 ho­din pro­běh­ne v ki­ně Mod­rý kříž slav­nost­ní pro­jek­ce 5. dí­lu fil­mo­vé kro­ni­ky „Kut­ná Ho­ra ve 20. sto­le­tí“, kte­rý za­chy­cu­je Lis­to­pad 1989 a ná­sle­du­jí­cí ob­do­bí do roku 1994. Ta­ké na tu­to ak­ci vás jmé­nem po­řá­da­jí­cí­ho Klu­bu ro­dá­ků a přá­tel Kut­né Ho­ry, spo­leč­ně s au­to­rem kro­ni­ky Bo­husla­vem Ku­če­rou, sr­deč­ně zvu. Po skon­če­ní pro­jek­ce se tě­ší­me na se­tká­ní při sklen­ce ví­na.

Vlas­ti­slav Na­vrá­til
Klub ro­dá­ků a přá­tel Kut­né Ho­ry

Tags:
Kategorie:
Umístění: Blogs Parent Separator Olivová