Vyhledávač

  
Loading

Články

Tři úspěchy v krajském kole SOČ

5 4

Vložil(a)
4.5.2014 20:47  RssIcon


Dne 22. dubna se v Kladně konalo krajské kolo (krajská přehlídka) Středoškolské odborné činnosti. Cílem zúčastněných studentů – vítězů školních kol, a tedy autorů nejlepších seminárních prací na středních školách Středočeského kraje – bylo prezentovat a obhájit své práce před odbornými porotami v jednotlivých vědních oborech. 

 

Všichni tři studenti Gymnázia Jiřího Ortena si vedli v konkurenci ostatních středních škol výborně: KAROLINA ONDROVÁ (V8A) obsadila se svou prací Sen noci svatojánské druhé místo v oboru č. 15 (Teorie kultury, umění a umělecké tvorby). A protože práce porotce velice zaujala, rozhodli se o jejím možném postupu do celostátního kola ještě vést odbornou licitaci. Druhé místo v oboru č. 4 (Biologie) vybojovala rovněž MICHAELA LEJNAROVÁ (C4B), a to s tématem Vliv antibiotik a metylparabenu na symbiotické organismy v předním a zadním střevě lýkožrouta smrkového. A bronzovou příčku v oboru č. 6 (Zdravotnictví) obsadil DAVID MARVAN (V8A) s prací Zlomeniny hlezna – epidemiologická a morfologická hlediska.

Ocenění studenti tak potvrdili tradici výborných seminárních prací, které vznikají na naší škole a s nimiž rok co rok jejich autoři sklízejí úspěchy v krajských přehlídkách SOČ. Všem třem účastníkům proto děkujeme za reprezentaci a gratulujeme.

 

Petr Němeček a Lukáš Provaz

Tags:
Kategorie:
Umístění: Blogs Parent Separator Provaz