Vyhledávač

  
Loading

Články

Eliška je pátá v republice

4 28

Vložil(a)
28.4.2014 11:06  RssIcon

Když mě vyhlásili jako první na krajském kole olympiády z francouzského jazyka, nemohla jsem uvěřit, že postupuji do celostátního kola. Úplná euforie ale s postupem času vymizela a nahrazovaly ji nepředstavitelné nervy.

 

  

  

Začala jsem poslouchat nějaké francouzské nahrávky, abych se procvičila na poslechovou část a pročetla si učebnice. Nicméně jsem začala panikařit spíše ještě víc. Když jsme pak já, Vlasta Ryšavý a paní Tůmová jeli do Prahy na Francouzský institut, všechno se změnilo k lepšímu - paní Tůmová totiž vymýšlela neuvěřitelné "perly" a my se tam váleli smíchy.       Dorazilo se na institut, kde proběhlo zahájení. Následovala poslechová část a poté i ústní. Že jsem měla mluvit před dvěma „chlapy" a jednou Francouzkou, to mi odvahy opravdu nedodalo, ale ukázalo se, že to byl skvělý zážitek a zkušenost.

      Nějak se mi podařilo ústní část překonat a do vyhlášení jsme se spolu s Vlastou a paní Tůmovou bavili, abychom si ukrátili opravdu dlouhou chvíli do vyhlášení výsledků.
   Že mě jmenovali na pátou příčku, to mě opravdu dostalo. Byla to pecka a já byla neuvěřitelně šťastná.
     Chtěla bych moc poděkovat paníTůmové, která nás doprovázela, pak Vlastovi, jenž si jistě také zaslouží obrovské uznání, dále ohromné díky Terce Doležalové, která mi NESMÍRNĚ pomohla s přípravami do ústředního i krajského kola a konečně také paní Štrůblové, bez níž bych se nikdy tak daleko nedostala.
 
Eliška Holubová

       
 

      Předmětová komise francouzštiny se připojuje ke gratulacím Vlastimilu Ryšavému za příkladný přístup nejen k přípravě na  soutěž, ale také ke studiu franštiny :-) a Elišce vyjadřuje svůj obdiv za to, že se během necelých dvou let studia dokázala dostat na své studijní „cestě" tak daleko :-)